Opening theeschenkerij/lunchroom van Zorgboerderij Vossenburght in Winschoten

Winschoten - De theeschenkerij annex lunchroom van Zorgboerderij Vossenburght in Winschoten wordt zondag 1 juli om 14.00 uur verricht door loco-burgemeester Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt.

Eigenaar Monique Pol is Zorgboerderij Vossenburght in 2005 gestart met de begeleiding van mensen met een verstandelijke en of psychiatrische beperking in Meeden. inmiddels zijn er vier locaties. De hoofdlocatie is aan het Noordereinde 2 in Winschoten. Hier worden alle activiteiten aangestuurd en is de start van de besteding.

"Bij ons wordt er gestreefd naar een diervriendelijke omgang en verzorging van allerlei dieren op ons bedrijf", zegt medewerker Karin Koster.

Uitgangspunt is de individuele inbreng. Het gaat daarbij niet om de hoeveelheid werk, maar om de inzet waarmee de bijdrage wordt geleverd.

Zorgboerderij Vossenburght beschikt over de keurmerken HKZ en zorgboeren.

Afstand verkleinen

Om de afstand tot de gehele maatschappij en de arbeidsmarkt te verkleinen is men gestart met de verkoop van ijs in een ijskraam en de oprichting van de theeschenkerij.

Tijdens de opening kunnen belangstellenden de lunchroom, de winkel met eigen gemaakte spullen en - uiteraard -  de zorgboerderij bekijken. Er is onder andere een ijskraam, zijn er suikerspinnen en is er een grabbelton.

Zorgboerderij Vossenburght aan het Noordereinde 2 in Winschoten is te bereiken via het fietspad langs het Oldambtmeer.