Geslaagde slotavond Ondernemersacademie Oost-Groningen

Winschoten - De slotavond van de Ondernemersacademie Oost-Groningen, een initiatief van de Compagnons van Zuid- en Oost Groningen, was volgens de organisatie 'een groot succes'. Een initiatief dat inmiddels ook met open armen ontvangen is door collega netwerkorganisaties de Ondernemerskring Oost-Groningen (OOG) en de Vereniging van Bedrijven de Kanaalstreek (VVBK).

Na een studietraject van 10 maanden deden tien studenten met plannen voor een eigen bedrijf die avond hun uiterste best een sterke pitch neer te zetten en met succes. Alle 10 studenten van de Ondernemersacademie Oost-Groningen zijn geslaagd.

Doorzettingsvermogen

Een van de voornaamste eigenschappen van een zelfstandig ondernemer is doorzettingsvermogen. Deze eigenschap blijkt dus al duidelijk aanwezig te zijn bij deze studenten. Zij volgden dit studietraject naast hun reguliere MBO-opleiding op Noorderpoort, in een aantal gevallen naast parttime werk en in sommige gevallen zelfs naast een eigen zaak.

Startkapitaal

Voor de beste drie studenten - beoordeeld op hun ondernemingsplan, algehele inzet en pitch - werd  een startkapitaal beschikbaar gesteld. Dit startkapitaal is samengesteld uit het entreegeld dat de studenten betaalden voor deelname aan dit traject en financiële bijdragen van de Compagnons, de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek (VVBK) en de Ondernemerskring Oost-Groningen (OOG).

Drie studenten kwamen met een gelijke eindscore in aanmerking voor de eerste prijs van 750 euro. Het OOG, vertegenwoordigd in de jury, zegde spontaan een extra financiële bijdrage toe, zodat elk van de drie winnaars een startkapitaal van 750 euro tegemoet kan zien.

Jury

De jury bestond uit René Luinstra, advocaat bij de Haan Advocaten en Notarissen en voorzitter van het OOG, Ab Meijerman, eigenaar van Meijerman Management Consulting en bestuurslid van Stichting Onderwijsprojecten, en Jan Nieboer, eigenaar van Nieboer Beheer en voorzitter van de VVBK.

De geslaagde studenten is tevens een jaar gratis lidmaatschap aangeboden door de Ondernemerskring Oost-Groningen (OOG).