Zilveren spelden voor CDA-leden Pekela

Pekela - De afdeling Pekela van het CDA heeft woensdag drie van haar leden in het zonnetje gezet tijdens haar algemene ledenvergadering. Ze zijn onderscheiden met het zilveren CDA-speld.

Het ging om Ans Vlietstra-Van Goor, Henk Beikes en Cor Vredeveld. Alle drie hadden al eerder te kennen gegeven zich terug te willen trekken uit de actieve politiek.

Henk Bulle, voorzitter van de afdeling, stond uitgebreid stil bij de vele werkzaamheden die door de drie jarenlang zijn uitgevoerd op landelijk, provinciaal en gemeentelijk terrein.

Ronald Knegt, fractievoorzitter van de Groninger provinciale CDA Statenfractie, was naar Nieuwe Pekela gekomen om de spelden te overhandigen en op te spelden. Dit alles onder het toeziend oog van Annelien de Winter-Wijffels, afgevaardigde van het dagelijkse CDA-bestuur in de provincie Groningen.

Met een bos bloemen en een dankbaar applaus van de leden, gasten, genodigden en
provinciale vertegenwoordigers werd het officiële gedeelte afgesloten. Vervolgens werd in informele sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje de bijeenkomst vervolgd.