Forse daling WW in Groningen

Winschoten - Het aantal WW-uitkeringen in Groningen neemt in mei fors af. Door het seizoen is er meer werk in uitzendbedrijven, landbouw en bouw. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim een kwart lager.

Eind mei telde Groningen 10.614 WW-uitkeringen. Dat is 3,5 procent van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in mei af met 723 uitkeringen (-6,4 procent). Dit heeft te maken met het seizoen, waardoor de WW daalt vanuit de uitzendsector, landbouw en bouw. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Groningen 26,4 procent (3.810) minder WW-uitkeringen. In de bijlage een uitsplitsing van de WW naar gemeenten en sectoren. 

In mei afname WW in heel Nederland
In Nederland kwam het aantal WW-uitkeringen eind mei uit op 300.940. Dat is 3,3 procent van de beroepsbevolking. Vorige maand waren dat er 314.271. In de afgelopen maand nam het aantal WW-uitkeringen landelijk af met 4,2 procent (-13.331). Alle provincies laten in mei een daling van het WW-bestand zien. De sterkste daling ten opzichte van vorige maand hebben Drenthe (-8,2 procent) en Friesland (-7,0 procent).

Regionale verschillen
In alle drie de noordelijke provincies nam de WW in mei fors af. Ook de sterke afname van ruim een kwart WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar deed zich overal in Noord-Nederland voor.