Het Anker in Midwolda opent haar deuren voor publiek

Midwolda - Het Anker in Midwolda opent zaterdag 30 juni haar deuren voor het publiek. Een aantal jaren geleden heeft Het Anker, toen nog De Kleine Haven ook al eens een open dag gehouden.

Na een grondige verbouwing aan de achterzijde van het pand is er veel veranderd. Daarom worden belangstellenden in de gelegenheid stellen om dit met eigen ogen te gaan bekijken.

Kleinschalig wooninitiatief

Het Anker is een kleinschalige wooninitiatief waar liefde en harmonie centraal staat. Er wordt gewerkt vanuit de christelijke visie waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan. Naast de woongroep is er ook de dagbesteding De Oude Gieterij. Hier gaan de bewoners en deelnemers van Het Anker naar toe om te werken.

Tijdens de open dag laten medewerkers en bewoners de aanwezigen zien hoe ze wonen en hoe er gewerkt wordt. Er worden presentaties vertoond en een film die gemaakt is door de bewoners/medewerkers zelf. Thema van deze film is 'Een dagje mee met Het Anker'.

Activiteiten

Verder zijn er activiteiten op het plein voor Het Anker. Ook is De Oude Gieterij open. Daar kan naar hartenlust worden shoppen en genoten van koffie met appeltaart, gemaakt en bediend door de bewoners/medewerkers. Er zijn op beide locaties verschillende versnaperingen te verkrijgen. Ook is er een mobiele pizzabakkerij. 

De open dag op zaterdag 30 juni is van 10.30 tot 16.00 uur. Het Anker, respectievelijk De Oude Gieterij zijn gevestigd aan de Hoofdweg 126 en 127 in Midwolda.