Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 34 projecten voor bijna 110.000 euro

Winschoten - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft 109.038 euro beschikbaar gesteld voor 34 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Er gaat onder meer geld naar Stichting Wisselwerking Midwolda voor herinrichting De Wissel, fase 1 Dorpsbosje en landschapsbalkon (5000 euro); Toneelvereniging De Omtrek in Westerlee voor aankoop coulissen (1.000 euro). Verder naar Stichting Historische Werkplaats Wijlen Molenmaker Harm Wiertsema in Scheemda voor het digitaliseren van de collectie (3093 euro).

Twee stichting in de gemeente Westerwolde worden financieel gesteund. Het gaat om Stichting Streekmuseum De Oude Wolden in Bellingwolde voor het digitaliseren van de collectie (7.494 euro), en Stichting Museum Klooster Ter Apel, eveneens voor het  digitaliseren van de collectie (3.267 euro).

Nieuwe aanvragen

In de vergaderingen van 1 oktober en 10 december behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Zie www.cultuurfonds.nl (doorklikken naar de afdeling Groningen).