Orgelconcert Sietze de Vries in Oostwold

Oostwold Oldambt - Organist Sietze de Vries geeft zaterdag 23 juni een orgelconcert in de hervormde kerk van Oostwold, aanvang 20.00 uur.

De Vries is internationaal concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding van onder anderen Wim van Beek en Jos van der Kooy. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs bij het internationale improvisatieconcours in Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam zijn carrière  internationaal een hoge vlucht: hij concerteert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Australië. Als improvisatiedocent wordt hij veel gevraagd en is hij 'visiting professor' aan de universiteit van Collegedale (USA) en de McGill Summer Organ Academy te Montreal (CA). Ook is hij als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. De combinatie van literatuurwerken en
improvisatie, steeds aangepast aan het te bespelen instrument, is het handelsmerk van hem.

Restauratie kerk

De opbrengst van het orgelconcert is bestemd voor de restauratie van de hervormde kerk in Oostwold. De entree is 10,00 euro per persoon. In de pauze is er koffie en thee.