Symposium over Parkinson(isme) in Geert Teis

Regio - Stichting Wildervank Fonds, Rabobank, Parkinson Vereniging, Treant Zorggroep en Welstad organiseren voor donderdag 21 juni een symposium Parkinson(isme) in het Geert Teis Theater in Stadskanaal. Het symposium duurt van 14.00 tot 17.45 uur.

In Nederland zijn tenminste 40.000 Parkinsonpatiënten, waarbij een onbekend aantal lijdt aan Parkinsonisme. De ziekte van Parkinson is een chronische hersenaandoening, waarbij zenuwcellen die de stof dopamine produceren in de hersenen afsterven. Parkinsonisme is een verzamelterm voor aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson. De ziekte begint vaak tussen het 50e en 60e levensjaar, maar kan ook mensen jonger dan 50 jaar treffen.

Waarom dit symposium?

De ziekte van Parkinson/Parkinsonisme heeft een grote impact op het leven van de patiënt, partner, kinderen en andere naasten. Door de complexiteit en het grillige verloop van deze ziekte, voelen patiënten en naasten zich vaak onbegrepen. Hierdoor wordt deelnemen in de maatschappij steeds moeilijker. 

Antwoorden op vragen

Tijdens dit symposium staan kennis vergroten en ontmoetingen tussen mensen met en zonder Parkinson/Parkinsonisme centraal. Bezoekers krijgen antwoorden op vragen als: Hoe gaat u het beste met deze ziekte om?, Wat kunt u doen om Parkinsonvriendelijk te zijn? en Welke ondersteuning is er?. Doel is samen zorgen dat mensen met Parkinson/Parkinsonisme gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving.

Voor wie?

Inwoners van de gemeente Stadskanaal en omgeving, middenstanders, (zorg)professionals, vrijwilligersorganisaties, wijkverenigingen en iedereen die interesse heeft in of te maken heeft met Parkinson(isme) in zijn of haar omgeving is welkom.

Meer informatie

Meer informatie op www.welstad.nl