Thoes slaat brug tussen Groningse bouw en bewoners

Winschoten - Het event Thoes )thuis in het Gronings) wordt zaterdag 30 juni gehouden. Want in je woning leef je, beleef je en heb je lief. Je eigen huis is je thuis.

Helaas wordt dit door veel Groningers in het bevingengebied niet altijd meer zo ervaren. Er zijn veel onzekerheden over de aanpak van schade en herstel, over de versterkingsopgave, over de eigen woontoekomst, over de waarde van de woning, over veiligheid. Dit alles brengt niet alleen onzekerheid en frustratie in het gebied, maar zo langzamerhand ook een bepaalde mate van ongeduld. Zowel bewoners als de bouwsector willen verder, willen doen.

Met het event Thoes hopen de initiatiefnemers samen met de bouw en bewoners een positief tegengeluid te kunnen bieden.

Opties verkennen

Thoes is een informatiemarkt voor Groninger huiseigenaren die hun opties willen verkennen. Met stands, lezingen, workshops en expedities in de regio over (ver)bouwen, versterken en verduurzamen van hun huis én informatie over de financiële regelingen die hiervoor zijn.

Kracht van de regio

Vanuit de kracht van de regio en de behoefte een platform te bieden aan de Groningers, organiseren BuildinG, Groninger Dorpen, Bouwend Nederland, EBG, Coalitie Gezond Wonen, EPI-kenniscentrum, Rabobank en hoofdsponsor QuakeShield Thoes, waar bewoners en bouw elkaar ontmoeten.

Meer informatie

Meer informatie en het programma is te vinden op www.thoes-groningen.nl