Variass Twee Landen Regatta op Oldambtmeer

Blauwestad - De vijfde editie van de Twee Landen Regatta op het Oldambtmeer viond afgelopen weekend plaats. De organisatie was een gezamenlijke inspanning van WSC Loga (GER) en watersportvereniging Oldambtmeer.

Het deelnemersveld in Midwolda bestond uit vele Nederlandse en Duitse zeilboten die in verschillende klassen uit kwamen. Voor de eerste keer was nu ook de TOP- klasse met haar Nederlandse Kampioenschap te gast op het Oldambtmeer.

Naast de TOP-klasse waren ook de Lasers met een grote groep uit Groningen vertegenwoordigd en de houten 16 vierkante meter boten voor het Groninger kampioenschap.

Het weer was fantastisch voor de zeilers, half bewolkt, windkracht 3 tot 4 en droog. Zaterdag zijn er twee wedstrijden gevaren, gevolgd door een happy hour bij de Waternimf, en een goede barbecue tot laat in de avond.

Doorstart

Zondag stonden er twee wedstrijden met een doorstart op het programma. Alle deelnemers werden beloond met een heerlijk bakje lokale aardbeien, en de winnaars uiteraard met een indrukwekkende beker. Guus en Roel van der Bles zijn uiteindelijk Nederlands Kampioen in de TOP-klasse geworden. Bij de Lasers was Harry Laan de snelste, terwijl Rob en Marcel Klein de 16 vierkante meter-klasse op hun naam schreven. De algemene All Ships-klasse is tenslotte gewonnen door het Duitse duo Carsten Vogel en Bernhard Busch.

De organisatie kijkt terug op een succesvol zeilweekend, wat ook zeer zeker volgend jaar weer een nieuwe editie gaat krijgen.