Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Magnuskerk Bellingwolde

Bellingwolde - Euwe Zijlstra geeft zondag 8 juli een orgelconcert in de Magnuskerk van Bellingwolde, aanvang 16.00 uur. HIj heeft al meerdere keren het Snitger-Feytag orgel in deze kerk bespeeld.

Eeuwe is de vaste bespeler van vier zeer uiteenlopende en bijzondere orgels. Hij is organist van de Grote Kerk van Harlingen (Hinsz) en tevens organist van de Doopsgezinde Kerk in Groningen (Marcussen). Verder bespeelt hij het Schnitger-orgel in de Martinikerk in Groningen, onder meer bij de diensten van het Groninger Studenten Pastoraat en bij bijzondere activiteiten van de Rijksuniversiteit Groningen. Ten slotte is Eeuwe organist van het cultuurcentrum De Oosterpoort waar zich het enige officiële concertorgel in Noord-Nederland bevindt.

Voor dit concert staan componisten van grote naam op het programma: Georg Böhm,  Johann Sebastian Bach,  William Byrd en Georg Friedrich Händel. Van Bach staat er o.a het bekende Pièce d'Orgue op het programma.  Verder wordt van William Bird 'The Queenes Alman' en van Händel onder andere 'De koekoek en de nachtegaal' gespeeld.

De entree bedraagt zeven euro; dit is inclusief koffie of thee in de pauze.