Opening rijdende winkel duurzaam wonen in Pekela

Oude Pekela - Wethouder Jaap van Mannekes van de gemeente Pekela opent donderdag om 19.30 uur de rijdende winkel 'Groningen woont SLIM' voor duurzaam wonen in Pekela. Plaats van handeling is de parkeerplaats van mfc De Binding in Oude Pekela.

De winkel is naast deze avond ook geopend op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast keert hij nog twee keer terug.

In deze rijdende winkel kunnen inwoners simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Daarnaast zijn er in de winkel energiebespaarende producten te koop.

De gemeente Pekela wil inwoners graag helpen om hun energieverbruik terug te dringen, kosten te besparen en inwoners te wijzen op de mogelijkheden om te wonen zonder gas.

Groningen woont SLIM
Groningen woont SLIM is een winkel voor duurzaam wonen. Zij helpen inwoners bij het verduurzamen van hun woning en geven tips. De adviseurs kunnen ter plekke laten zien wat er mogelijk is, wat het kost en wat het gaat opleveren. Groningen woont SLIM adviseert daarbij ook over de financiering en de subsidie mogelijkheden.