Gonnie Wind en Josh Rutgers met Bootschikking in 't Waar

't Waar - Voor het tweede jaar op rij zijn Gonnie Wind met haar zoon Josh Rutgers actief met Ikebana kunst in Galerie Waarkunst in ’t Waar. Dit jaar niet met een tentoonstelling, maar - op de magische datum 18-8-18 - met Bootschikking, een workshop in twee delen.

Ikebana, wat letterlijk ‘levende bloemen’ betekent, is de Japanse kunst van bloemstukken maken en gericht op het scheppen van een fraaie compositie. Hierbij worden de vaas of schaal, de stelen, bladeren en takken, maar ook de bloemen, deel van de gehele compositie.

Op 18 augustus is er dus een ‘Bootschikking’; Josh Rutgers gaat ’s morgens met de deelnemers een boot 'bouwen', waar ’s middags een schikking in wordt gemaakt onder leiding van Gonnie Wind. Na afloop maakt deze bijzondere compositie deel uit van de tentoonstelling in Galerie Waarkunst.

Overigens is het ook mogelijk om de workshop te bekijken als bezoeker en iets meer te weten te komen over deze bijzondere, bijna magische vorm, van bloemsierkunst. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Josh Rutgers is afgestudeerd aan kunstacademie Sint Joost in Breda; Gonnie Wind volgt nog steeds lessen Ikebana bij Lia de Grave in Kalmthout (België).

Aanmelden

Aanmelden kan via mail: gonniewind16@gmail.com of linxx@xs4all.nl. Kosten voor deze workshop bedragen 75 euro. Galerie Waarkunst is gevestigd aan de Hoofdweg in ’t Waar.

Meer informatie

Meer informatie op www.waarkunst.nl