Judovereniging Scheemda pakt eremetaal op de Nationale Special Olympics 2018

Scheemda - Een aantal judoka's van Judovereniging Scheemda heeft eremetaal gepakt op de Nationale Special Olympics 2018, die vorig weekend werden gehouden in de Doetinchem.

De Special Olympics zijn bedoeld voor sporters die een lichamelijk of geestelijke beperking hebben. Dit jaar deden er meer dan 2000 sporters en meer dan 750 coaches mee uit alle delen van Nederland. Ook waren er teams uit België, Duitsland en Spanje.

Judovereniging Scheemda pakte zes prijzen. Goud was er voor Jorn Kramer, Jop van de Kogel behaalde zilver en brons was er voor Trijntje Werkman, Jan Jakob Kluter, Menno Kaspers en Daan Boumans.

Olympisch dorp

Een fraaie oogst na een weekend sporten, die voor de judoka's  van de 'aangepaste judogroep' van JV Scheemda begon op vrijdagmorgen. Vanaf vertrekpunt Scheemda, ging de reis eerst naar Groenlo waar het olympisch dorp was gevestigd. De opening van de Nationale Special Olympics was vervolgens in het stadion van voetbalclub De Graafschap. Daags erna vond de zogeheten divisionering plaats. Die bestaat uit een training waarbij de judoka’s met andere judoka’s trainen. Daarbij wordt gekeken of ze qua sterkte in de juiste wedstrijdpoule zitten. 

Na een lang en zwaar weekend keerden de judoka’s via Duitsland - met 'tussendoor' een bezoek aan de McDonalds - terug naar Scheemda.

Regionale Special Olympics

Volgend jaar zijn de Regionale Special Olympics in Groningen.  Op grond van de behaalde resultaten zal de judoplusgroep van JV Scheemda ook deelnemen aan dit evenement.