Noordster neemt afscheid van trainer en twee spelers

Oude Pekela - Er werd zondag door de selectie, het bestuur en de supporters officieel afscheid genomen van een aantal echte Noordster-mensen. Mark Wever, Jan Zijl en Kenny Koning werden in het zonnetje gezet voor hun inzet de afgelopen jaren bij de selectie.!

Mark Wever vindt het na dertien jaar in het eerste elftal van Noordster te hebben gespeeld simpelweg 'mooi geweest'. De jongste van de Wever-broertjes heeft in die periode maar liefst 160 competitiedoelpunten voor de rood-witten weten te maken. Als ook alle bekerwedstrijden, nacompetitiewedstrijden en oefenpotjes mee worden gerekend, zal dit richting de 250 doelpunten gaan. De 'doelpuntenmachine' zal echter niet stoppen met het maken van goals, want gaat in het derde elftal van Noordster spelen. 

De Bijl

Jan Zijl heeft tijdens zijn voetbalcarrière voornamelijk in het tweede elftal van de Pekelders gevoetbald. In tegenstelling tot Mark is Jan vooral bekend door het pakken van (onnodige) gele en rode kaarten. De bijnaam van Jan Zijl was dan ook niet voor niets 'De Bijl'. Voortaan zal hij geen kaarten meer pakken, maar juist gaan uitdelen. Zijl gaat zich nu meer focussen op zijn carrière als scheidsrechter en zal daarnaast leider blijven bij Noordster 2. 

Eerste klasse

Kenny Koning nam al eens afscheid als keeper en ook als eens als interim-trainer. Nu zet de Pekelder voorlopig ook een punt achter zijn hoofdtrainerschap bij Noordster. Kenny zal voor altijd de boeken ingaan als de trainer die Noordster naar de eerste klasse loodste. In de winterstop stond Noordster 1 nog stijf onderaan, maar met Kenny Koning aan het roer werd er een periodetitel gepakt en uiteindelijk promotie afgedwongen. Dit jaar werd ook handhaving in de eerste klasse bewerkstelligd

Het combineren van het hoofdtrainerschap bij Noordster, zijn ambities bij Emmen, zijn TC1-cursus en zijn werk met zijn gezin bleek niet haalbaar. Daarom is er, in overleg, besloten om uit elkaar te gaan.