HCW/Eemsmond 1 wint voor tweede keer in derby

Winschoten - De tweede derby tussen HCW/Eemsmond 1 en Daring (Veendam) is zondag wederom gewonnen het gecombineerde team uit delfzijl en Winschoten. Hierdoor werd definitief beslag gelegd op de vijfde plek in de competitie, een boven verwachting goed resultaat voor dit team dat voor het eerste jaar in de 4e klasse speelt.

De wedstrijd werd een botsing van speelstijlen. Daring houdt van het aanvalsspel via de zijkanten met controle en harde zuivere passes van achteruit. HCW Eemsmond vertrouwde, zoals het gehele seizoen op de solide defensie, en rekende op de omschakeling via de razendsnelle middenvelders en spitsen. 

Uit een snelle counter kwam HCW/Eemsmond op 1-0. Daring kwam vervolgens terug tot 1-1 waarna HCW/Eemsmond weer op voorsprong kwam: 2-1. Beide thuisgoals gemaakt door Bram Bijmolt.

Strafcorner

Halverwege de eerste helft rommelden Koen Duursema en Martijn Broekhuizen gezamenlijk een strafcorner in de goal: 3-1. Daarnaast werd er nog een goal afgekeurd vanwege vermeend shoot.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Daring voerde de druk verder op waarbij achterin steeds meer risico’s werden genomen. Dit resulteerde in de 3-2 en tien minuten voor tijd zelfs in de 3-3. Een bizarre goal waarbij een hoge voorzet via een stick de goal in kaatste. Voor HCW/Eemsmond op een zeer slecht moment, juist in de fase waarin via diverse counters grote kansen waren verkregen op de beslissende 4-2. Bij Daring haalden verdedigers twee ballen van de lijn en de keeper pareerde ook een aantal één-tegen-éénsituaties.

Een paar minuten voor tijd lette Koen Duursema goed op bij een overtreding van Daring. Een snelle spelhervatting resulteerde in een vlijmscherpe pass naar Aldert Froma die met een snelle schuifslag onder de keeper door de beslissende 4-3 maakte.

Uitduel

HCW/Eemsmond sluit volgende week de competitie af met een uitduel tegen Hoogeveen. Voor de stand in de competitie maakt de uitslag niet meer uit. 

Coach Ron Haans kijkt inmiddels met zijn ploeg al richting volgend seizoen. Volgend jaar zal het combinatieteam van Winschoten en Delfzijl weer in de 4e klasse uitkomen. Versterkingen worden nog verwacht. Verder zullen vanuit de jeugd spelers aansluiten. De ambities is om zo lang mogelijk mee te doen om de bovenste plekken.

Meedoen

Ook meedoen bij HCW/Eemsmond Heren 1? Neem dan contact op per mail (heren1@h-c-w.nl) of kom bijvoorbeeld op vrijdag langs bij de training. De komende weken traint Heren 1 nog in Delfzijl bij het complex van Eemsmond, startend om 21.00 uur.