Gymnasten Bato Nederlands kampioen

Winschoten - De Pre-junioren Lynn Strehl, Linde Dekker, Mette Blik, Isa Huiting en Britt Scholte van GV Bato uit Winschoten zijn zaterddag in Hillegom Nederlands kampioen Ritmische Gymnastiek voor Groepen 2e divisie geworden.

De Ritmische Groepen van Bato waren al goed opdreef tijdens de plaatsingswedstrijden en wisten dat er in de finale kansen waren op een podiumplaats. De Pre-junioren waren goed gefocust en lieten een baloefening met goede samenwerking, veel lenigheid en een mooie choreografie zien.

De jongere meisjes, de Benjamins, straalden bij hun oefening met hoepel en werden door de jury beloond met hoge cijfers. Het was uiteindelijk voldoende om het zilver in ontvangst te mogen nemen. Het seniorenteam greep met hun nieuwe oefening en outfit net naast het podium. Ondanks de 'ondankbare' vierde plaats kunnen de oudste gymnasten ook tevreden terug kijken op een mooi sportief NK.

Door deze resultaten mogen de jongste ritmische gymnasten nogmaals hun oefening draaien tijdens het grote Fantastic Gymnastics Evenement van de KNGU in Ahoy Rotterdam op 23 en 24 juni.

Acro

In Oss, waar de landelijke finale Acro-gymnastiek D/E werd gehouden, kwam behaalde het Bato-trio Meike Koning, Lynn Klaassens en Sofie Koster met hun acrobatische oefening met meerdere salto’s en veel lenigheid en kracht een keurige zevende plaats in een sterk deelnemersveld.