Dorpsschooltuin Vriescheloo wint landelijke finale Kern met Pit

Vriescheloo - De landelijke finale van Kern met Pit, een wedstrijd waarbij dorpen worden uitgedaagd een droom voor de buurt te realiseren, was zaterdag. De dorpsschooltuin uit Vriescheloo deed mee met het project Groente- en Fruitkar. Provinciaal waren ze al de winnaar, zaterdag kwam daar ook de landelijke titel bij.

De landelijke prijs heet de Gouden Pit en vertegenwoordigt een bedrag van 3000 euro. De vakjury, maar het ook het aantal binnengesleepte stemmen via internet, bepaalde wie de winnaar werd. In beide gevallen was dat de Dorpsschooltuin.

Afgelopen zaterdag waren de vrijwilligers van de tuin en de kinderen van basisschool De Driesprong te gast op het ‘We doen het samen-festival' in Amersfoort. Tijdens dit festival kon men ook nog stemmen vergaren voor een publieksprijs. Ook deze prijs ging naar de Dorpsschooltuin. Alle verzamelde stemmen leverden ook nog eens 190 euro op.

De Groente- en Fruitkar is gebouwd om geoogste groenten uit de Dorpsschooltuin ook elders in het dorp te kunnen verkopen. Met de kar kan de oogst makkelijk vervoerd worden. Nu deze geldbedragen zijn binnengesleept is de tuin écht zelfvoorzienend.