Eerste pleinevent van Stichting Bogdike met vijf bands

Veendam/Winschoten - Stichting Bogdike organiseert voor zaterdag 23 juni het eerste pleinevenement van dit jaar, BogBlues. Op het Museumplein in Veendam treden dien dag vijf bands op, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

Het evenement begint om 14.30 uur met de Cat Fever Band. Vervolgens staan er optredens op de rol van The Sidekicks (16.15 uur, Easterfiels (18.00 uur), Detonics (19.45 uur) en Sweet Bourbon (21.30 uur). 

Cat Fever Band laat zich niet alleen graag inspireren door traditionele blueshelden (Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Keb Mo en vele anderen), maar ook door grootheden als The Allman Brothers, Joe Cocker en Tedeschi Trucks Band; artiesten die de blues mixen met muziekstijlen als soul, rock en funk. Ook spelen ze eigen nummers.

De zeer ervaren bandleden van The Sidekicks, opgegroeid met rhythmn & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. The Sidekicks zijn: Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

Easterfield is opgericht in de zomer van 2011 door Olaf de Groote (gitaar) en de neven Bram Goeree (zang) en Ruud Goeree (gitaar). De band speelt pure, rauwe blues-rock.

De Nederlandse band Sweet Bourbon werd opgericht begin 2014. Leden van het eerste uur zijn Martijn Cuypers (drums) en Chris Janssen (gitaar). Sweet Bourbon maakt muziek die gerust gekwalificeerd mag worden als ‘a new blues sound’. Behalve de bluesy basis zijn ook invloeden te horen uit de jazz-, rock-, funk-, soul- en pophoek.

Toegang gratis

Mede dankzij subsidies, sponsors en Friends of Bogdike is de toegang gratis. Op en rondom het plein en in het centrum zijn diverse mogelijkheden om tussen de optredens door een hapje te eten.