Marijke Vos roemt Stichting Peuterwerk tijdens symposium ‘Topsport voor kleuters’

Winschoten/Stadskanaal - Stichting Peuterwerk, onder andere in Winschoten en Pekela, hield onlangs het symposium ‘Topsport voor Kleuters’ in Geert Teis in Stadskanaal. Ruim 200 genodigden sloten aan, waaronder beleidsmakers, wethouders, schoolbesturen en pedagogisch medewerkers van Stichting Peuterwerk.

Marijke Vos, voorzitter Sociaal Werk Nederland, complimenteerde de organisatie over de aanpak in de verschillende gebieden en regio’s. Noord-Nederland kent een grote diversiteit op sociaalmaatschappelijk gebied. Stichting Peuterwerk wil in elke situatie, en op elke locatie, kinderen optimaal stimuleren in hun ontwikkeling.

Inspirator en oud-topsportschaatser Erben Wennemars vertelde tijdens het symposium hoe hij elementen van topsport herkende in de ontwikkeling van peuteropvang en voorscholen.  Houd oog op het doel, spoor aan op eigenaarschap en blijf altijd ‘aan staan’ was zijn advies om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.

Waarom voorscholen?
Op een voorschool worden peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Een voorschool is gehuisvest in de basisschool, waardoor de pedagogisch medewerkers en leerkrachten nauw contact hebben over de ontwikkeling van de peuters. De voorschool moet ook helpen eventuele taal, sociale of andere achterstanden tijdig op te vangen.