Pekelder moeders in actie voor Refaja

Pekela/Stadskanaal - Een groep moeders uit Pekela heeft gehoor gegeven aan de oproep om in verzet te komen tegen de sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het Refaja ziekenhuis. Vorige week riep de gemeenteraad van Pekela alle Pekelders op zich te roeren. Dat bleek niet aan dovemans oren besteed.

De 'jonge moedergroep' van Pekela ziet in het voorgenomen besluit van de ziekenhuisdirectie een aanval op de leefbaarheid, gezondheid en veiligheid van ouders en kinderen. De spontane solidariteit komt recht uit hun hart en is mede gebaseerd op eigen ervaringen. De groep is inmiddels begonnen met een deur-aan-deuractie door Pekela. Zaterdag staan de actievoerders op de jaarmarkt in Nieuwe Pekela.

Blij met de steun

Raadslid Ellen van Klaveren (SP) is blij met de steun. Samen met SvP, PvdA, CDA, GroenLinks en PVV diende haar partij een voorstel in voor het behoud van essentiële onderdelen in het ziekenhuis. "Wanneer ziekenhuizen kiezen voor samenwerking in plaats van concurrentie en als de Treant-directie zorg dicht bij huis boven nog meer geld in de knip stelt dan is dit voorstel zo van tafel. Maar dat gaat alleen maar lukken als we druk opvoeren. Wij riepen Pekelders op om mee te doen. Deze groep steekt hun nek uit. Laat hen het voorbeeld zijn voor velen."