‘De vraag naar personeel stijgt, we plaatsen bijna alle kandidaten die bij ons op gesprek komen’

Winschoten - Uitzendbureau Pander en Lier merkt dat de vraag naar personeel stijgt. “Werkgevers hebben veel nieuwe vacatures, helemaal nu de vakantieperiode aanbreekt. Soms hebben we een kandidaat op gesprek die dezelfde dag nog via ons aan het werk kan”, zegt Cilla van Linschoten, intercedent van Pander en Lier.

“Vaak wordt gedacht dat de vakantieperiode een rustige periode is, maar in sommige branches is dan juist een piek in werkzaamheden. De productie en logistiek lopen gewoon door, ook als de eigen medewerkers aan hun welverdiende vakantie beginnen. En in de zomermaanden is er ook volop werk in de horeca. In die branches zoeken wij de komende periode dus vooral medewerkers”, aldus Cilla.

Op zoek naar (vakantie)werk?
“Iedereen is welkom op ons kantoor aan de Zeefbaan 22 in Winschoten. We zoeken nu vooral krachten in de productie, logistiek en horeca, maar ook als iemand andere wensen heeft kijken we wat we kunnen doen”, zegt Cilla. “De vraag naar personeel stijgt nog steeds, we plaatsen al langere tijd bijna alle kandidaten die bij ons op gesprek komen.”

Kijken naar wat iemand kan en wil
Op dit moment plaatst Pander en Lier ongeveer 80 procent van de kandidaten met wie zij spreken. “Maar”, zegt Cilla, “het is niet zo dat iemand zich online in kan schrijven en dan blindelings kan beginnen. We vinden het belangrijk dat de kandidaten die wij uitzenden zich goed voelen op de nieuwe werkplek en dat werkgevers tevreden zijn over het personeel dat wij aanbieden. Daarom gaan we altijd met kandidaten in gesprek. Pas als we elkaar gezien en gesproken hebben, kunnen we een beeld vormen van welke functie en welk bedrijf goed bij iemand passen. We kijken namelijk niet alleen naar wat er op het CV staat, maar ook naar wat iemand verder kan en wil. We kennen de bedrijven voor wie we medewerkers zoeken ook goed.”

Dat zorgt volgens de intercedent ook voor een lagere drempel als er vragen zijn. “Je hebt ons al eens gezien en je weet dat we naar je luisteren. De koffie staat klaar als je nog eens met ons in gesprek wilt of als je vragen hebt.”