Regionale Veteranendag in Blijham

Blijham - Het Oude Wapen in Blijham vormt zaterdag 23 juni het decor voor de Nationale Veteranendag, een bijeenkomst plaats voor oorlogsveteranen en hun partners uit de gemeenten Oldambt en Westerwolde.

Met deze regionale Veteranendag willen de beide gemeentebesturen waardering tonen voor de inzet en moed die de veteranen hebben getoond tijdens verschillende vredesmissies. Het doel van de regionale Veteranendag is het verkrijgen van bekendheid met en waardering voor de veteranen.

De dag begint met een welkomstwoord van locoburgemeester Giny Luth van de gemeente Westerwolde namens de beide gemeenten. Vervolgens zijn er toespraken van gastsprekers. Tijdens het informele deel krijgen de aanwezigen volop de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje onderling ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
Er zijn ruim 300 geregistreerde oorlogsveteranen met hun eventuele partner uitgenodigd. De veteranen hebben gediend in onder andere IndiĆ«, Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak en Afghanistan. Veteranen die geen lid zijn van het Veteraneninstituut kunnen zich tot en met vrijdag 15 juni aanmelden via de gemeente Westerwolde: 0599-320220 of gemeente@westerwolde.nl.