Festival Hongerige Wolf - Meer namen bekend

Hongerige Wolf - Kon de organisatie van Festival Hogerige Wolf vorige maand al wat prijsgeven over het literatuurprogramma, de Poetry Performances oftewel Hongerige Woorden, deze keer is het tijd voor een duik in het muziek-, theater- en dansaanbod.

Veel van de artiesten zoeken dit jaar de grenzen op van hun eigen discipline, zo schuwen de muzikanten niet de nodige theatraliteit en weten de theatermakers hun instrumenten kundig te bespelen. Verder presenteert FHW een mooie mengelmoes van internationale invloeden en Groningse glorie.

Van fysieke komedie tot transhumanistisch theaterpamflet en van sprookjeshorror tot maskertheater ‘met een vleugje gypsy jazz’. Ook worden er opvallend veel makers met muzikaal talent verwelkomd.

Sanne Schumacher

Zo is er een optreden van Sanne Schumacher, die zich bij haar aanstekelijke theaterliedjes 'voor alleenslapers, samenslapers en twijfelaars'begeleidt op de harp en zetten de mannen van het Kalterfluggesellschaft met ‘Soelaas’ een briefwisseling om in een muzikale memoire.  Verder komt zangeres Marlene Bakker langs en is er luchtige slapstick van de jongens van Rake Klappen, die zich in 'Wielt het vuur uit' met hun acrobatische capriolen door de oertijd heen worstelen. Ook komt de Troubamour weer.

Stonerrock

Voor wie van iets stevigers houdt, is er Coolboxer met hun West-Coast achtige indiepop of POPgroningen Talent Award-houder Cirrus Minor met een ruig potje stonerrock.

Daarnaast is de dans is goed vertegenwoordigd tijdens het zomerse weekend in Hongerige Wolf. 

Complete programma

Het complete programma is te vinden op http://www.festivalhongerigewolf.nl/programma/