Organisatie klaar voor 29e Schutsemarkt

Nieuwe Pekela - Stichting Schutsemarkt in Nieuwe Pekela is klaar met de organisatie van de 29e editie die komende zaterdag 9 juni wordt gehouden. Volgens voorzitter Remco Cannegieter zijn de laatste puntjes op de i gezet.

Het bestuur vergaderde afgelopen maandagavond om te kijken of de draaiboeken nog klopten en of bijvoorbeeld alle vergunningen in orde waren. "Daarin kwamen we geen oneffenheden tegen”, aldus de preses.

De markt begint rond negen uur en wordt geopend bij het voormalige gemeentehuis. Er worden ruim honderd verkopers verwacht. Er zijn veel activiteiten voor kinderen, waaraan gratis kan worden deelgenomen. Ook is er zang en muziek.

Het traditionele paardenspektakel, het Heeresveldspringen, dat eveneens  zaterdag wordt gehouden, is tevens klaar voor de start. De ruiters en amazones in de categorie B beginnen al op vrijdagmiddag. Het evenement kent z’n hoogtepunt op zaterdagmiddag wanneer de grote prijs van Nieuwe Pekela wordt verreden. In de klasses Z en ZZ ligt voor de winnaar 500 euro klaar.

Nieuw element dit jaar is de klasse Veteranen, die springen om de Oldies Cup. De paarden en ruiters sluiten zondag af met wedstrijden voor pony’s. Het Heeresveldspringen vindt plaats in het wandelpark van Nieuwe Pekela.