Westerwolde verliest na strafschoppen van derdeklasser OVC'21

Vlagtwedde - In een wedstrijd die bol stond van de spanning verloor v.v. Westerwolde zondagmiddag de eerste nacompetitiewedstrijd van het Ommer OVC ’21. Deze uitschakeling in de wedstrijden voor promotie naar de derde klasse kwam echter pas tot stand via het nemen van strafschoppen.

In de strafschoppenreeks bleek de keeper van OVC ’21, Kacper Nadolny, een te grote sta in de weg voor de Vlagtwedder formatie. Met name door het stoppen van de twee eerste strafschoppen van Martin Boer en René van de Laan groeide de jonge keeper uit tot de man van de wedstrijd.

Door deze winst mag de Ommer voetbalclub zondag 10 juni aantreden in en tegen Oldeholtpade, de hoogste periodekampioen van de vierde klasse E. Voor Westerwolde betekent het verlies van vanmiddag het einde van een lange en zware competitie.

Verlenging

Na de reguliere speeltijd stond er een 1–1 op het scorebord, waardoor scheidsrechter Leuning uit Tynaarlo genoodzaakt was een verlenging van twee keer vijftien minuten te laten spelen. OVC'21 kwam na een keartier spelen door Dennis ter Burg op voorsprong. Rechtervleugelverdediger Harmen Huls kopte pakweg acht minuten later de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft van de verlenging leek v.v. Westerwolde winst te grijpen door een treffer van Merijn te Velde. De bezoekers toonden echter verkracht. David van Elburg schoot vijf minuten voor het einde met een verdekt schot raak.

De aansluitende strafschoppenserie eindigde in 2-4 voor de bezoekers.

Foto's Harm Jan Pleiter