Nacompetitie | Westerwolde neemt het op tegen OVC '21

Vlagtwedde - Nu Westerwolde winnaar is geworden van de derde periode in de vierde klasse C, speelt het zondagmiddag 3 juni om 14.00 uur op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de eerste wedstrijd in de (verkorte) nacompetitie.

Tegenstander is het Ommer OVC '21, dat op de dertiende plaats in de derde klasse C is geëindigd en 'veroordeeld' is tot het spelen van één of twee promotie-/degradatiewedstrijd(en).

Door een prima gelijkspel afgelopen zondag tegen kampioen Bellingwolde, bereikte ook Westerwolde als laatste en laagste periodekampioen dus deze nacompetitie. Mocht Westerwolde de wedstrijd van zondagmiddag winnend kunnen afsluiten, dan speelt het team zondag 10 juni in en tegen Oldeholtpade de finale om een plaats in de derde klasse. Dit dorp ligt iets ten noordoosten van Wolvega. 

Oldeholtpade is de  hoogste periodekampioen van de vierde klasse E en speelt meteen de tweede wedstrijd en dus de eindstrijd van deze nacompetitie. Bij verlies aanstaande zondag of verlies op zondagmiddag 10 juni blijft Westerwolde vierdeklasser.