Spinbarg wegens succes verlengd

Veendam/Winschoten - Kunstproject Spinbarg, een verzameling volksverhalen, is nog de hele zomer te zien in het Doe Museum in Veendam. Het project zal na zijn aanwezigheid in het Doe Museum op een nieuwe plek getoond worden.

Spinbarg bestaat uit tien kijkkasten waarin zich spannende volksverhalen afspelen. De films, animaties en tekeningen zijn gemaakt door filmmakers, kunstenaars en muzikanten uit Groningen en omgeving. Zie bijvoorbeeld hoe de arme boerenknecht Harm een stuk van het doodskleed van een huilend ‘wit wief’ afknipt en daardoor in eeuwige voorspoed leeft. Of hoor hoe Sappe de kwaadaardige pachtinner voor eeuwig verdwijnt in een moerasplas, waarna deze plas aaneen vloeit met andere plassen tot het Sappemeer.

De nieuwe film van het waterschap Hunze en Aa’s zal daarom ook langer te zien zijn. Waterschap Hunze en Aa’s steunde de komst van Spinbarg naar het Doe Museum.

In de zomer van 2017 was Spinbarg te zien op de ‘spitse praam’ De Familietrouw. Dit schip is eigendom van het Veenkoloniaal museum.