Lezingen en workshops bij Troost en Meer

Winschoten - De maand juni bij Troost en Meer in Winschoten is weer gevuld met workshops en lezingen. Zaterdag 9 juni is er een workshop Maak je eigen beschermengel.

Voor het maken van beelden, gebruikt Anit Pluimert een milieuvriendelijke kunsthars op waterbasis. Tijdens de workshop leren de deelnemers de basistechnieken, werken met kunsthars en vezeldoek. 

Maandag 18 juni vertelt Ronald Kuil over het maken van keuzes op jonge leeftijd, terwijl men daar nog niet aan toe is. Hij gebruikt zijn eigen verhaal en vertelt onder andere over zijn reizen naar Afrika, Azië en Australië.

VPTZ

Op woensdag 20 juni vertellen Karin Bron en Wendy Nieuwenhuis over hun werk bij de Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Oost-Groningen en de mogelijkheden van het inzetten van goed opgeleide vrijwilligers. Zij bieden thuis hulp, ondersteuning, vervanging en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de palliatieve/terminale cliënt.

Ook informeren zij over het hospice Sint Maartenshuis in Winschoten, een bijna thuishuis, waar ernstig zieke gasten in een sfeervolle omgeving, verzorgd worden door de thuiszorgmedewerkers en door goed opgeleide vrijwilligers. Dag en nacht en aangepast aan de individuele behoeften.

Opgeven

Opgeven kan via info@troostenmeer.nu of van woensdag tot en met vrijdag in de winkel aan de Bosstraat 22 in Winschoten.