VCP: Racebaan Udesweg bij Old Wolde in Winschoten veiliger maken

Winschoten - Naar aanleiding van klachten van het personeel van Old Wolde (PG-afdeling) over de oversteek vanaf de PG-afdeling (in en uitgang) aan de Udesweg naar het fietspad, heeft VCP Oldambt een aantal vragen gesteld aan het Oldambtster college.

De oversteek zou zeer onveilig zijn, zowel voor bezoekers als personeel van de afdeling. Ook voor bewoners die gebruik maken van een duofiets is de oversteek onoverzichtelijk en gevaarlijk, zo wordt gesteld.

Oplossing

De VCP wil weten of de gemeente hier een oplossing voor kan aandragen middels het aanleggen van een zebrapad en het plaatsen van waarschuwingsborden. Dit is, volgens de communisten, nodig, daar weggebruikers met te hoge snelheid over de Udesweg razen. Door de voorgestelde ingrepen weten ze dat ze een oversteek naderen.

Maaien

Verder zou het volgens VCP niet verkeerd zijn om de bermen (hoge gras) wat vaker te maaien om het geheel zo overzichtelijker te maken. Ook ziet de fractie graag dat er de situatie ter plekke beter zichtbaar wordt gemaakt door het aanbrengen van verlichting op de splitsing.