Terras en extra parkeerplaatsen bij Zalencentrum Lamain

Winschoten - Zalencentrum Lamain aan de Bosstraat 25 in Winschoten beschikt binnenkort over een terras en tien extra parkeerplaatsen.

De extra parkeerruimte komt op de plek waar het voormalige Groene Kruis-gebouw stond. Het huis is inmiddels gesloopt door B. Reer Sloop- en Grondwerken BV.

"Het gaat om een oppervlakte van zo'n 400 vierkante meter", zegt Laus Lamain. "Op de plaats waar de parkeerplaatsen komen, worden tegels gelegd. Ook komt er een nieuw hek voor. Dit eerste is echter een tijdelijke oplossing. Het is de bedoeling dat volgend jaar de tegels worden vervangen door klinkers."

Het terras, te bereiken via openslaande deuren van de nieuwe zaal, is ongeveer acht meter lang en zes meter breed. "Er komen onder meer plantenbakken en twee parasols. Mensen die bijvoorbeeld zondags een terrasje willen pakken kunnen hier ook terecht."

"Omdat het Groene Kruispand nu gesloopt is, en ook het huis dat vóór de synagoge stond, hebben de mensen straks een prachtig uitzicht. Ook vanuit de nieuwe zaal is dit het geval. Met name 's avonds, als de lichten schijnen, is het schitterend."

Meer over Zalencentrum Lamain op https://hetstreekblad.nl/2017/10/27/officile-opening-nieuwe-zalencentrum-lamain-op-zaterdag-4-november