Opgeven voor Westerwolde Wandelweekend kan alleen deze week nog

Wedderbergen - De 8e editie van het Westerwolde Wandelweekend vindt plaats op 23 en 24 juni. Met op de zaterdag een avondwandeling met verrassende elementen en op de zondag een echte wandeldag. Het wandelweekend heeft dit jaar als thema Cittaslow, het keurmerk van de kersverse gemeente Westerwolde. Opgeven voor het wandelweekend kan alleen deze week nog.

Op zaterdag 23 juni is de avondwandeling en loopt men door het beekdal van de Westerwoldse Aa nabij de Wedderbergen. De route is 10 kilometer lang met onderweg zang, theater, verhalen en ander cultureel erfgoed. De wandelaars komen onder meer langs de molen De Weddermarke nabij de camping Wedderbergen. De molenaar is aanwezig en men kan de molen bezichtigen. Op zondag 24 juni is de wandeldag met schitterende wandelroutes van 12,5 of 25 kilometer. Halverwege beide routes is een pauzepunt. De routes starten op beide dagen vanuit dorpshuis De Voortgang in Wedde.

Cittaslow 
Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. De prachtige natuur, de grote afwisseling in landschappen verbonden door kleine gehuchten en de rijke historie maken van Westerwolde een waar ontdekgebied! Het Westerwolde Wandelweekend is een unieke kans om stapsgewijs het goede leven van Westerwolde te ontdekken.

Aanmelden

Aanmelden voor het Westerwolde Wandelweekend kan alleen deze week nog via https://westerwolde.groningen.nl/wandelen/westerwolde-wandelweekend