Dream4Kids: Internationale dag van het kind

Winschoten - Wereldwijd worden op 1 juni - Internationale dag van het kind - aan de dromen, behoeften en rechten van kinderen gedacht. Deze liggen ook in het hart van Dream4Kids.

De stichting organiseert, als onderdeel van hun behandeltraject, unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad.

“Lang niet ieder kind heeft de mogelijkheid om echt kind te zijn”, vertelt Heidi Bunicich, directeur van stichting Dream4Kids. “Wist u bijvoorbeeld dat gemiddeld twee kinderen per klas te maken hebben met een vorm van mishandeling? Een hele grote onzichtbare doelgroep die wij een nieuwe start geven.”

Jeugdtrauma

Sinds 2003 zet Dream4Kids zich in voor kinderen die kampen met een jeugdtrauma. Denk hierbij aan mishandeling, ernstige rouw, vechtscheiding, seksueel misbruik of verwaarlozing. Deze ervaringen laten kinderen het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen en hebben ook op lange termijn een negatieve impact op kind en maatschappij. Zo heeft 20 procent van de volwassenen ook later nog last van hun jeugdtrauma’s en wordt tot 90 procent van de jeugddelinquentie aan traumatische ervaringen gekoppeld.

Om de negatieve spiraal te doorbreken en deze kinderen weer moed en energie te geven in hun toekomst en dromen te geloven, vervult Dream4Kids hun mooiste dromen.

Meer informatie

Meer informatie op www.dream4kids.nl