Opening Ommetje Westerse Molen in Nieuw-Scheemda

Nieuw-Scheemda - Het Ommetje Westerse Molen van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG) is vrijdagmiddag officieel geopend.

In de Galerie Waarkunst aan de Hoofdweg 1 in 't Waar namen Laura Broekhuizen-Smit, loco-burgemeester van de gemeente Oldambt en Geert Jan ten Brink, dijkgraaf van het waterschap Hunze en Aa's de opening voor hun rekening.

De opening begon met een aantal toespraken bij Galerie Waarkunst. Daarna liepen de aanwezigen het ommetje van circa zeven kilometer onder begeleiding van een gids waarbij ze een bezoek brachten aan het kerkgebouw, de molen, het fruitbedrijf en de galerietjes. Rond 16.00 uur was de afsluiting.

Initiatiefnemer

De Molenstichting is initiatiefnemer en heeft dit ommetje ontwikkeld voor wandelaars in nauwe samenwerking met de verschillende grondeigenaren, dorpsbelangen en het waterschap Hunze en Aa's. Tijdens de wandeling neemt men direct kennis van de Westerse Molen.

De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed op deze manier extra onder de aandacht brengen, Galerie Waarkunst in 't Waar, Fruitbedrijf Bosschaart in Noordbroek, de Nederlandse Hervormde Kerk in Nieuw-Scheemda en Routebureau Groningen hebben samengewerkt om dit ommetje tot stand te brengen. "Een echte liefhebber kan Groningen niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Galerie Waarkunst", zegt Hilde Meijer.

Vervolgens bracht men een bezoek aan de molen en daarna kreeg men bij het Fruitbedrijf Bosschaart informatie over de boomgaard, de boerderijcamping en diverse ambachtelijke producten. Bij de Nederlands-hervormde kerk maakten deelnemers kennis met een aantal historische bijzonderheden.

Informatie

De folder Ommetje Westerse Molen is te downloaden via www.msmog.nl evenals meer informatie over de Molenstichting.