Zoë Soraya Klunder wint twee toernooien in Litouwen

Midwolda - Zoë Soraya Klunder uit Midwolda heeft afgelopen weekend twee toernooien gewonnen in het worstelland bij uitstek, Litouwen.

Voorzitter Hendrik Jan Ningbers van de Sambo Bond Nederland had Zoë al een paar keer gevraagd om met hem mee te gaan naar zijn favoriete sambo- en worstelland. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Vorige week woensdag zijn ze dan ook vertrokken naar Šiauliai Litouwen.

Zoë, die normaal de gewichtscategorie tot 65 kilogram doet, moest nu - door het competitieaanbod - wegen voor de categorie vanaf 60 kilogram en zwaarder. Dit hiel in dat ze ook aan moest treden tegen echte zwaargewichten tegenover zich. Desondanks pakte ze goud.

Baltische Zee

Na dit toernooi ging de reis naar Palanga, een badplaats aan de Baltische zee, waar Zoë als debutante in het worstelen in het zand heeft meegedaan aan een ‘Open beach sambo worsteltoernooi’. Hier werd ze eveneens ingedeeld in de categorie 60 kilogram en zwaarder. Ze kreeg drie ervaren zwaargewichten tegenover zich, waarvan eentje zelfs rond de 100 kilogram was. Ook hier won ze al haar wedstrijden.