Hardlopers en wandelaars lopen zonovergoten soldatenroute naar Heiligerlee

Heiligerlee - Meer dan 300 hardlopers en wandelaars hebben zaterdag, dubbel en dwars genoten van het zonnige weer en de routes, uitgezet door atletiekvereniging Aquilo, van Bourtange of Appingedam naar feestvierend Heiligerlee.

De speciale routes hadden een duidelijke link met de festiviteiten rondom de viering van 450 jaar Slag bij Heiligerlee.

Via de interactieve app van Aquilo met bijzonderheden over de route, de Slag van Heiligerlee en de omgeving, kon men zich laten informeren of zelf berichten en foto’s delen.

Startplaatsen

De eerste wandelaars werden ’s ochtends om 5 uur al naar de startplaatsen gebracht om vervolgens de eerste stap te zetten van 44 kilometer. In de loop van de ochtend reden de bussen af en aan vanuit Scheemda voor de opstartplaatsen voor de 22, 10 of 5 kilometer van de dorpen langs de soldatenroutes. Onderweg waren er verzorgingsposten, terrasjes en extra waterposten ingericht in verband met de oplopende temperaturen. Water, tuckoekjes en drop vonden dan ook gretig aftrek bij de doorweekte lopers.

De eerste hardloper heeft over de langste afstand van 44 kilometer 3 uur en 27 minuten gedaan en de eerste twee wandelaars met deze afstand finishten na 6 uur en 32 minuten.

De strijd van de lopers met zon, kilometers, zweet en factor 30 is gestreden, de slag is geleverd.