Oud-profs op veld WVV in actie voor Villa Pardoes

Winschoten - Het Saller Soccer Team, dat onder meer bestaat uit oud-profs van FC Groningen en BV Veendam, is een voetbalteam dat belangeloos in actie komt voor goede doelen. Zaterdagavond, op het veld van WVV in Winschoten, was FC De Rebellen de tegenstander.

Villa Pardoes is een zelfstandige stichting die kinderen tussen 4 en 12 jaar en met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte de mogelijkheid biedt om een onvergetelijke, gratis weekvakantie te ervaren in een bijzondere, kindvriendelijke omgeving.

Marcel Meeuwis, oud-voetballer van onder andere Feyenoord, heeft FC De Rebellen opgericht, een selectie van oud-voetballers die in de tijd dat zij als profvoetballer actief waren als rebellen bekend stonden. 

In Winschoten waren onder meer Andy van der Meyde (Inter Milan, Everton en Ajax), Glenn Helder (Arsenal, Vitesse en Benfica), Romano Denneboom (Heerenveen, NEC, Twenthe), Ricky van den Bergh (Heracles, FC Den Haag en Sparta) aanwezig.

Een aantal was geen schim meer van vroeger, een aantal liet zien dat de tand des tijds geen vat op hem had gehad, zoals Geert den Ouden (Excelsior, Djurgårdens IF, ADO), die twee fraaie goals maakte.

Bij het Saller Soccer Team kwamen onder meer Sander van Gessel, die in de pauze nog een tip kreeg van zijn zoontje - 'Papa, je moet vaker achter je kijken' - en Paul Matthijs in actie. Ook goalie Richard Vennema (FC Groningen, Heracles Almelo en BV Veendam) kwam in de tweede helft nog binnen de lijnen.

Foto's Arjan Brondijk