Rockband Høksons komt met nieuwe single: Weekendje Vot

Winschoten - De auto's volgeladen met eten en bier, telefoons op stil en gaan. Even een lang weekend met vrienden ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daarover gaat de nieuwe single Weekendje vot van de Veenkoloniale rockband Høksons uit Oost-Groningen. De release van deze nieuwe single vindt plaats op 8 juni. 

Heerlijk feesten op een festival, een weekend naar het strand of even lekker naar de camping. Waar je ook heen gaat, het maakt niet uit: zolang de koelbox maar koud en goed gevuld is. En zolang het kampvuur maar lekker warm is. De Høksons brengen een ode aan het weekendje weg. En dat doen ze geheel in Veenkoloniale rockstijl: rauwe recht-voor-zijn-raap rock met hart en ziel, in Veenkoloniaal dialect. 

Veenkoloniale zomerhit
Het nummer klinkt als een Veenkoloniale zomerhit. Maar wel eentje met een stevige dot overstuurde gitaar, geheel in de geest van  van onder meer Normaal, AC/DC, Volbeat, Motörhead en Status Quo. “Weekendje vot, weekendje bier, het giet derbij, wie moakt plezier, niks geen gedonder, niks geen gemier, weekendje vot”, zingt Høksons-frontman Gert Huls in het refrein. Bij de nieuwe single verschijnt een videoclip, die te zien en horen zal zijn via vele mediakanalen, zoals radio en tv, muzieksites en social media. 

Tournee
Ook dit jaar gaan de Høksons op tournee. De band speelt daarbij met name in Noord- en Oost-Nederland vele feesttenten en zalen plat met eigen werk en covers van Normaal. Er is nog wat ruimte in de agenda voor extra optredens, aanvragen kan bij frontman Gert Huls, tel. 06-52091264 of e-mail info@hoksons.nl. 

Meer informatie op www.hoksons.nl