't Meezenest in Veelerveen open tijdens Ecotuindagen op 2 en 3 juni

Veelerveen - 't Meezenest in Veelerveen doet mee aan de Ecotuindagen, die op 2 en 3 juni worden gehouden. In totaal worden er in Nederland en België dat weekend bijna 250 tuinen opengesteld.

Het wordt georganiseerd door de Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT). De tuinen zijn gratis toegankelijk en je wordt ontvangen door de enthousiaste eigenaren die je er van alles over willen vertellen.

In Westerwolde kunnen belangstellenden, naast 't Meezenest in Veelerveen,  terecht bij Willem en Ariadne in Wedderveer,  Kwekerij Jacobs in Vriescheloo en  Groningen Natuurlijk! in Vriescheloo. Zie voor openingstijden en meer informatie www.velt.be/ecotuindagen

Veelzijdige tuin

't Meezenest is een veelzijdige tuin van één hectare, gericht op zelfvoorzienendheid in samenwerking met de natuur, losjes gebaseerd op de permacultuurgedachte. Deze keuterboerdeij heeft een voedselbos, grote moestuin met kassen, bos voor houtproductie, bijenkasten, kleinfruitveld, akker voor wintergewassen, boomgaard, tuinbouwsels van restmaterialen, kruidentuin en hooiland voor mulch. Er worden rondleidingen gegeven en alle tuinvragen kunnen worden gesteld.

Op zondagmiddag 3 juni vanaf 13.00 uur is er bij ´t Meezenest ook een streekmarkt.