Gymnasten Bato vallen in de prijzen

Winschoten - Enkele Bato-gymnasten vielen zaterdag in de prijzen in de strijd om de North Sea Cup in Hillgeom. Ook een aantal buitenlandse gymnasten deed mee aan dit evenement. Bato nam afgelopen weekend eveneens, met succes deel, aan de Open Groninger Acro Kampioenschappen in Scheemda.

In de jongste categorie werd Britt Scholte keurig tweede en bij een leeftijdsgroep hoger behaalde Mette Blik de derde plaats. Bij de junioren was er zilver voor Vesna Eerkens, terwijl Marijn te Velde bij de senioren eerste werd. Joline Venema werd in deze klasse derde.

Ook vielen de groepsoefeningen van de Bato-teams in de prijzen. De pre-junioren mochten een gouden medaille mee naar huis nemen voor hun goed uitgevoerde oefening. De groepen in de klasse benjamin en senioren werden allebeide keurig tweede.

Dit toernooi was een goede voorbereiding op de komende Nederlandse Kampioenschappen die in juni op de agenda staan.

Scheemda

Iets dichter bij huis in Scheemda kwamen zowel op zaterdag als op zondag de acrogymnasten in actie tijdens de Open Groninger Acro Kampioenschappen. 

Op zaterdag werd traditiegetrouw begonnen met de allerjongste deelnemers. Bij de jeugd duo’s was er brons voor  Bato-gymnasten Bo Lourens en Veerle Kruize. Bij de junioren trio’s E-lijn was het een spannende strijd tussen de deelnemende teams. Uiteindelijk was er plaats twee voor Laura Horrel, Myrthe en Sofie Hilverts. Het brons ging in dit niveau naar Fleur Sassen, Vera Reinders en Sterre Kruize.

Bij de trio’s senioren draaiden Esmee Hensema, Laura Huft en Sarah Hilverst hun beste oefening van het seizoen en werden daarmee beloond met de tweede plaats. Cecile Korte en Lisan Huft streden bij de duo’s D-lijn junioren mee in een sterk deelnemersveld. Zij werden derde.