Oldambt handhaaft op foutparkeren (brom)fietsen en fietswrakken

Winschoten - De gemeente Oldambt wil een einde maken aan foutgeparkeerde (brom)fietsen en de aanwezigheid van fietswrakken in het stationsgebied van Winschoten. Daarom wordt op dinsdag 22 mei, samen met de NS en ProRail, gestart met een handhavingsactie op en rond het station in Winschoten.

Handhavers van de gemeente delen vanaf dinsdag 22 mei flyers uit aan de reizigers waarop staat aangegeven dat (brom)fietsen in de rekken moeten worden gezet. Mocht blijken dat fietsen buiten de rekken worden geplaatst, dan kan de gemeente deze verwijderen. De fietsen kunnen dan tegen betaling weer worden opgehaald bij de buitendienst aan de Grintweg. De handhavingsactie geldt ook voor fietswrakken. Fietswrakken worden voorzien van een label met daarop de aanduiding dat de fiets door de gemeente na twee weken wordt afgevoerd.

Locoburgemeester Laura Broekhuizen, stationsmanager Radjan Barhoe en NS-vertegenwoordiger Pim Raaijmakers trappen op dinsdagochtend 22 mei de handhavingsactie af door vanaf 7.15 uur flyers uit te delen aan de reizigers op en rond het station in Winschoten. Ook beantwoorden zij eventuele vragen van reizigers.