Ernstig zieke kinderen voor één dag piloot op Groningen Airport Eelde

Winschoten - Voor 50 chronisch zieke en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar komt zaterdag 26 mei een droom uit als zij voor één keer in hun leven een echte Hoogvlieger worden.

Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om die dag op Groningen Airport Eelde onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes/zusjes. Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook
bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.

De vluchten worden uitgevoerd met 15 sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. In de omgeving van Groningen Airport Eelde zal tijdens deze Grote Hoogvliegerdag een toename waarneembaar zijn van vluchten met dergelijke vliegtuigjes.

De dag wordt om 9.30 uur op Groningen Airport Eelde geopend door de  Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma.

Andere activiteiten

Naast vliegen kunnen de kinderen op de Hoogvliegerdag nog aan vele andere activiteiten deelnemen. Zo kunnen zij uitgebreid oefenen op simulatoren, is er een springkussen, zorgt een clown voor een vrolijke noot, kan er in buggy’s worden gereden en verzorgen Brandweer, Politie, Douane, Koninklijke Marechaussee en Wegenwacht diverse demonstraties. Er zijn historische brandweervoertuigen te zien en ook de UMCG-traumahelikopter is te bewonderen tijdens deze dag.