PvdA Oldambt stelt raadsvragen over haperende treinverbinding van en naar Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans - PvdA Oldambt heeft raadsvragen gesteld over de bereikbaarheid van Bad Nieuweschans per trein. Volgens de socialisten is er sprake van veel storingen bij vervoerder Arriva, waardoor treinen niet op tijd aankomen of zelfs  helemaal niet rijden.

De schoolgaande kinderen en forenzen zijn daarvan de dupe, zo wordt gesteld. Door het missen van aansluitingen, vertragingen of het helemaal niet aanbieden van vervoer komen ze te laat op school of werk of zijn ze helemaal niet in staat om met het openbaar vervoer op hun bestemming aan te komen.

Impact

PvdA Oldambt wil weten of het college van de gemeente Oldambt ook vindt dat de  haperende dienstverlening van Arriva impact heeft op de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied. En dat het niet leveren van de afgesproken dienstverlening onacceptabel is

Verder vraagt de fractie zich af wat het college kan en gaat doen om het belang van goed openbaar vervoer voor de krimpgemeente te onderstrepen bij de betrokken vervoerder. Ook wil de PvdA weten welke mogelijkheden het college heeft om er voor te zorgen dat de vervoerder zijn dienstverlening voor de inwoners op peil houdt.