Afscheidsfeest Lucas-ziekenhuis met oude beelden, muziek en kunstveiling

Winschoten - De verhuizing van het Ommelander Ziekenhuis naar het nieuwe gebouw in Scheemda is aanstaande. Voor Winschoten en omgeving betekent dat: afscheid nemen van het Lucas-ziekenhuis. De vrienden van het Lucas-ziekenhuis organiseren daarom voor 5 juli (20.00 uur) een feest in de hal van het Winschoter ziekenhuis, bedoeld voor donateurs, medewerkers en oud-medewerkers.

De presentatie is in handen van cabaretier Arno van der Heyden, die de avond ook gaat opluisteren met een aantal nummers. Verder zijn er verhalen, liedjes, film, optredens van bekende Winschoters en (oud-)medewerkers en een kunstveiling.

Er worden kunstwerken geveild die het ziekenhuis ter beschikking heeft gesteld, en werk van bekende regionale kunstenaars, die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt.

Verder zijn er interviews met en optredens van bekende Winschoters en (oud-)medewerkers van het ziekenhuis. De bekende cabaretgroep VIP treedt voor deze gelegenheid nog een keer op. 

Historische beelden
Het Winschoter Stadsjournaal vertoont een korte film met historische beelden en foto’s van het ziekenhuis. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het feest vindt plaats op donderdag 17 mei en op 8 juni, op beide dagen van 14.30 tot 17.00 uur in de hal van het ziekenhuis. Een mailtje sturen kan ook: vriendenvanlucas@gmail.com.