Pekelder raad akkoord met drie fulltime-wethouders

Pekela - Het gemeentebestuur van Pekela telt met ingang van de nieuwe regeerperiode weer drie wethouders. In tegenstelling tot een eerdere periode verdienen de drie nu wel honderd procent salaris.

In de tijd van het trio Anneke Duit, Hennie Hemmes en Jaap van Mannekes was dat nog zeventig procent. De nieuwe opzet kost Pekela 70 mille. De oppositiepartijen CDA, GroenLinks, PVV en VVD toonden zich niet blij met de duurdere opzet. Ze zijn van mening dat de gemeente zich de extra kosten niet kan veroorloven. Daarom werd een gezamenlijke motie ingediend.

Volgens het CDA heeft het verleden aangetoond dat Pekela ook kan worden bestuurd met minder (verdienende) wethouders. De oppositie pleitte dan ook voor wethouders die werken in deeltijd. De motie haalde hetechter niet omdat de coalitie met een meerderheid van twee zetels tegen stemde.

Zoals eerder gemeld zijn beide vroegere bestuurders Van Mannekes (SVP) en Hemmes (SP) opnieuw tot wethouder benoemd en schuift Henk Busemann (PvdA) als nieuwkomer aan. De wethouders moeten het de komende periode doen met minder ambtelijke ondersteuning. Daarop is namelijk bezuinigd.