Gratis kledingbeurs ook in nieuwe opzet succesvol

Pekela - De gratis kledingbeurs nieuwe stijl van de christelijke gereformeerde gemeente in Nieuwe Pekela is net zo succesvol verlopen als de drie voorgaande. Binnen anderhalf uur bezochten zestig belangstellenden de nieuwe locatie op het adres Holland Marsh 17D in Nieuwe Pekela.

Ondanks het verdwijnen van het asielzoekerscentrum in Oude Pekela vonden beide medewerksters Lenie Cannegieter en Janna Wubs de interesse grandioos. "Om half tien stond er al een forse rij en uiteindelijk konden we tot twaalf uur ruim zestig personen verwelkomen.”

Volgens beide dames ging het voornamelijk om inwoners van Pekela. Iedereen mocht gratis vijf artikelen uitzoeken.

Nieuwe plek

Met ingang van deze maand kozen de gemeenteleden voor een nieuwe plek, die gratis door een Pekelder bedrijf werd aangeboden. Eerder werd de beurs in het zalencentrum van het kerkgebouw gehouden. Op de nieuwe locatie heeft de organisatie de beschikking over meerdere ruimtes. Eentje voor speelgoed en kinderkleding, een zaal voor kledij voor volwassenen en bijvoorbeeld schoeisel, een ruimte voor nieuwe voorraad, een toiletgroep, een koffiekamer, een keukentje en een paskamer.

Het duo zegt er erg blij mee te zijn. Voortaan wordt op Holland Marsh elke maand een gratis kledingbeurs gehouden. Steeds op zaterdag van tien tot twaalf. De eerstvolgende datums zijn 16 juni en 7 juli. Personen die spullen willen aanbieden kunnen op genoemd adres terecht of contact opnemen met de organisatie. In november wordt extra aandacht besteed aan het Sinterklaasfeest.

Veel speelgoed

De organisatie hoopt tegen die tijd over veel speelgoed te kunnen beschikken. Alle aangeleverde zaken worden gesorteerd en eventueel gereinigd. Dat geldt ook voor speelgoed, dat tevens wordt gecontroleerd of het nog werkt en niet gevaarlijk is.