Koninklijke DC-3 Dakota komt naar Groningen

Eelde - De Koniklijke DC-3 Dakota is zaterdag 23 en zondag 24 juni te gast op Groningen Airport Eelde. Van 1947 tot 1960 deed de PH-PBA dienst als vliegtuig voor het vervoer van de Koninklijke familie en ministers.

De afgelopen jaren droeg dit voormalige regeringsvliegtuig een historische KLM-livery. Toen KLM zich in 2016 terugtrok als geldschieter hebben we tijdelijk gekozen voor het vervangen van de KLM-titels door DDA-opschriften. Nu was het tijd om de Douglas DC-3 Dakota PH-PBA 'Prinses Amalia' een geheel nieuw kleurenschema te geven. 

Zaterdag 23 en zondag 24 juni vertrekt de Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ vanaf Groningen Airport Eelde voor bijzondere rondvluchten van 30 of 60 minuten over Groningen en omgeving, de Friese Meren, Waddeneilanden en Drenthe.

Dakota Experience
Voor vertrek lopen de passagiers rond het vliegtuig en vertelt de piloot het levensverhaal van de 'Prinses Amalia'. Onze Koninklijke PBA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens Tweede Wereldoorlog. Daarna werd deze DC-3 het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland. Verder hoor je onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren.

Vragen staat vrij tijdens deze Dakota Experience. Aan boord treft men nog een Logboek-magazine in de stoelzak en na de vlucht ontvangt iedereen een certificaat. Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat de passagiers door de grote ramen prima uitzicht hebben. Het magazine krijgt men, als aandenken, mee naar huis nemen.

Meer informatie

Meer informatie: https://www.dutchdakota.nl/nl/boek-een-vlucht/plan-en-boek/