Internationale prijs voor Drents/Groningse fotografen

Winschoten - Geboortefotografen Annemiek Kinneging uit Peize en Marjolein Roossien uit Uithuizen maakten afgelopen weekend een vreugdedans in de verloskamers toen ze het bericht kregen dat ze flink in de prijzen zijn gevallen.

Hun documentaire foto’s zijn beloond met maar liefst vijf awards. Ze maakten de opnames voor hun bedrijf Verwonderfotografie. Het gaat om een internationale wedstrijd van FJA, The Family Fotojournalist Association, opgericht om de deskundigheid van professionele familiefotografen te bevorderen.

OZG

Beiden maken onder meer foto's in de operatiekamers van het OZG in Winschoten. Het gaat dan om het vastleggen van alle liefdevolle momenten rondom een keizersnede door middel van fotografie en videografie. 

In de categorie Geboorte kreeg de foto van Marjolein een Gouden Award, dat wil zeggen dat alle vier juryleden de foto hebben gekozen. Op de foto zie je de kersverse vader en moeder met hun tweeling, waarbij ze de sondevoeding van hun kindjes vasthouden.

In dezelfde categorie kregen 3 andere foto’s van Marjolein en Annemiek ook nog eens tweemaal een Blauwe en eenmaal een Paarse Award, dat wil zeggen gekozen door respectievelijk 3 en 2 juryleden.

Annemiek kreeg voor haar foto van een peuter die staat te luistervinken achter een deur ook een Gouden Award, dan in de categorie Thuis.

Compliment

Marjolein en Annemiek zijn natuurlijk trots met deze toekenning en zien het als 'een compliment voor hun werk'.

Zie: www.verwonderfotografie.nl