Ontwerp hoofdlijnen busdienstregeling 2019 vrijgegeven

Winschoten - Het OV-bureau Groningen Drenthe presenteert deze week de voorstellen voor de busdienstregeling 2019. Overheden, consumentenorganisaties en andere belanghebbenden kunnen meedenken over de voorgestelde aanpassingen.

Dat kan via tot en met 11 juni  via de website van het OV-bureau: www.ovbureau.nl. Eind juni wordt de dienstregeling 2019 goedgekeurd.

Extra ritten
Toenemende drukte in de bus vraagt om meer ritten op sommige lijnen. Zo gaat bijvoorbeeld Q-link blauw, lijn 3, vanuit Leek in de ochtend- en middagspits vaker rijden. In Drenthe komen er in het weekend ritten bij voor Qliner 309 tussen Assen en Groningen en worden extra spitsritten toegevoegd op lijn 27 tussen Hoogeveen en Emmen. De werkzaamheden rond de aanpak Ring Zuid in Groningen Stad zorgen naar verwachting voor extra oponthoud in en om de stad. Daarom is één van de maatregelen het aanpassen van rijtijden.

Nieuwe verbinding 
Het Martini Ziekenhuis krijgt een rechtstreekse verbinding met P+R Kardinge en het UMCG doordat lijn 61 (Middelstum - Groningen) en lijn 65 (Zoutkamp - Groningen) op het zuidelijke deel van de route van lijn 10 (hoofdstation - Hoornsemeer gaan rijden. Het noordelijk deel van lijn 10 rijdt als gevolg daarvan niet verder dan het hoofdstation. Voor reizigers van lijn 61 betekent deze wijziging ook dat zij op het
hoofdstation een aansluiting krijgen op de intercity’s naar en van de Randstad.

Het totale overzicht van voorgestelde maatregelen in de dienstregeling 2019 staat op www.ovbureau.nl (met een link in het bericht bij actueel).