Voorpremière van de tractorsimulator bij Terra MBO Winschoten

Winschoten - Bij Terra Winschoten MBO vindt op woensdag 23 mei de voorpremière plaats van de nieuwe tractorsimulator van Terra. Tijdens de voorpremière kunnen alle studenten, docenten en ouders alvast kennis maken met de simulator. Ook decanen, bedrijven en relaties in de omgeving zijn hiervoor uitgenodigd.

Op de Terra MBO-vestiging in Meppel vindt een dag later de wereldpremière van de nieuwe tractorsimulatoren van Terra plaats. Terra heeft in totaal vier tractorsimulatoren ontwikkeld. De simulatoren staan op de Terra vestigingen in Emmen, Groningen, Meppel en Winschoten.

Zeer realistische nabootsing
Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve tractorsimulatoren. De simulatoren maken deel uit van de Terra Rijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. Bovendien gaan de lessen onder alle weersomstandigheden door. 

De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekende tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM.  Voor de wereldpremière zijn betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken rondom de tractorsimulator uitgenodigd.

Veiliger, voordeliger, milieubewuster
De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de tractorsimulator zullen daardoor minder praktijklessen nodig zijn. 

Dit betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Met een T-rijbewijs zijn studenten in staat om stage te lopen bij bedrijven en organisaties waarbij ze met de tractor de openbare weg op moeten.

De  voorpremière aan de  P.C. Hooftlaan 1 in Winschoten is van  17.00 tot 19.00 uur.
            
Overige geïnteresseerden

Overige geïnteresseerden zijn ook welkom om tijdens de voorpremière de unieke tractorsimulator van Terra Winschoten MBO te zien. Aanmelden (met vermelding van het aantal personen) kan tot 17 mei via campusws@mboterra.nl.